iepazīsti Cēsis / kafijas veikaliņš Melnais Gulbis

Cēsīs, pie skaistās Cēsu baznīcas pakājes paslēpies neliels, šarmants kafijas veikaliņš ar tik pat šarmantu nosaukumu Melnais Gulbis. Tā ir vieta, pēc kuras ilgojās jebkurš patiess kafijas mīļotājs, nācis no Cēsīm, atbraucis no Rīgas vai jebkuras pilsētas pasaulē. Veikaliņā, itāļu mūzikas pavadībā, nobaudīt un iegādāties iespējams kafijas, kuras nav atrodamas nekur citur. Tā bija viena no veikaliņa īpašnieka vēlmēm…, lai citādāk kā pierasts lielpilsētās. Galvenokārt tās nākušas no Itālijas, bet dažas atvestas arī no Somijas.

Nedaudz izsalkušiem vēderiem uz vietas pieejami dažāda veida našķi – maizītes, žāvētu augļu konfektes, šokolāde un citi gardumi. Ja noskaņojums uz kafiju, bet tajā pašā laikā arī uz garšu eksperimentiem, nobaudīt iespējams peanutlatte ( espresso un zemesriekstu sviesta saldais dzēriens ), gingerbread latte un citi interesantāki kafijas dzērieni. Veikaliņā noteikti ieraudzīsi arī pavisam jauku suvenīru līdzņemšanai – Melnais Gulbis malto kafiju un kafijas pupiņas (Jaungvineja, Indonēzija un Hondurasa).

Man personiski vieslielākais prieks ir tieši par to, ka Cēsīs ir vieta, kur iespējams nobaudīt kafiju ar augu pienu ( pieejams ir mans mīļākais rīsu un/vai auzu piens). Tā joprojām ir salīdzinoši liela ekstra lielpilsētā, tāpēc ieraudzīt ko tādu manā mīļajā mazpilsētā, Cēsīs ir īpaši patīkami un uzskatu to par milzīgu bonusu. Noteikti iesaku nobaudīt Melnais Gulbis kapučino ar rīsu pienu! Kafijas eksperte neesmu, liela mīļotāja gan, tāpēc droši saku – tā ir viena ļoti, ļoti garda garšu kombinācija!

Brauciet, baudiet un pastāstiet draugiem! 

 

// ADRESE :  Cēsis, Rīgas iela 20 – 14

// DARBA LAIKS : no 9:00 līdz 18:00 ( otrdiena – sestdiena )

femme farfalle

 

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

3 responses

  1. Pingback: monthly favorites / May 2018 « femmefarfalle.com

  2. Pingback: monthly favorites / June 2018 « femmefarfalle.com

  3. Pingback: iepazīsti Cēsis / kafija, brokastis, pusdienas un vīns « femmefarfalle.com

Leave a comment